آشنایی با تکنولوژی ساخت انواع باتری

خير هاي روز تكنولوژي دنيا

۱۱۸ بازديد

امروزه برای استفاده از دستگاه ها و تجهیزات مختلفی لازم است تا از انواع باتری ها از جمله قلمی، نیم قلمی، کتابی و … استفاده نمایید. تا حالا برایتان پیش آمده است که از باتری ای که خریداری می کنید به دلیل نداشتن کیفیت مورد انتظار، راضی نباشید. با خرید باتری های وارتا دیگر نگران این مسئله نباشید. باتری های وارتا دارای تکنولوژی ساخت متفاوتی هستند. در ادامه به معرفی تکنولوژی ساخت انواع باتری وارتا اشاره شده است.

باتری ها از چه بخش هایی تشکیل شده اند؟

باتری های وارتا از بخش های مختلفی تشکیل شده اند. در واقع از اجزای اصلی باتری وارتا می توان به 4 بخش، کاتد، آند، الکترولیت و جداکننده اشاره کرد. در نظر داشته باشید بخش جداکننده به این منظور استفاده می‌شود تا از تماس کاتد و آند جلوگیری کند. البته در صورتی که الکترولیت برای این کار کافی نباشد. برای نگه داشتن این اجزا در کنار هم، از نوعی پوشش استفاده می شود.

کاتد

کاتد نقش مهمی در تعیین ویژگی های باتری دارد. در واقع کاتد الکترودی است که الکترون را در یک جفت الکترود در محلول الکترولیت دریافت می کند و به عبارتی جریان الکتریکی تولید می کند (جریان الکتریکی به طور معمول در خلاف جهت حرکت یک الکترون در نظر گرفته می شود). در نتیجه، زمانی که باتری در حال شارژ است، کاتد منفی است و زمانی که باتری در حال تخلیه (مصرف) است، قطب کاتد مثبت می باشد.

آند

الکترود منفی به عنوان آند نامیده می شود. در واقع آند الکترودی است که یک جفت الکترود (در محلول الکترولیت)، جریان الکتریکی باتری را از دست می دهد. در نتیجه در باتری ای که در حال مصرف شدن، قطب منفی را آند و در حالی که در باتری ای که در حال شارژ شدن است، قطب مثبت آند را می‌نامند.

الکترولیت

الکترولیت موجود در باتری ماده ای است که اجازه می دهد جریان الکتریکی بین آند و کاتد انجام گیرد. الکترولیت ها ممکن است مایع یا جامد باشند. نمک ها، اسیدها و بازهای محلول به طور کلی می توانند به عنوان الکترولیت عمل کنند.

جداکننده

جداکننده‌ های باتری وارتا یک مانع بین آند (منفی) و کاتد (مثبت) ایجاد می‌کنند و در عین حال تبادل یون‌های لیتیوم را از یک طرف به طرف دیگر امکان ‌پذیر می ‌سازند

تکنولوژی ساخت باتری قلمی آلکالاین مناسب دسته بازی
تکنولوژی ساخت باتری قلمی آلکالاین مناسب دسته بازی

فلز داخل باتری

باتری های اولیه: این باتری ها در روزمره و برای دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. فلز داخل باتری عبارتند از:

روی کربن

همانطور که از نام آن پیدا است، یک میله کربنی، جریان را از الکترود دی اکسید منگنز جمع آوری می کند. یک سلول خشک معمولاً از روی ساخته شده است که به عنوان آند با قطبیت الکتریکی منفی و کربن که به عنوان یک قطب بی اثر عمل می کند، دارای بار الکتریکی مثبت است.

روی کلوراید

این فلزات، بهبود یافته روی-کربن هستند.

آلکالاین

در صورتی که فلز داخل باتری آلکالاین وارتا باشد، برای قدرت خود به روی و دی اکسید منگنز وابسته است. این نوع باتری ها بهترین گزینه برای پخش کننده ها، لامپ ها و اسباب بازی ها می‌باشند.

لیتیوم

در این نوع باتری ها از لیتیوم به عنوان آند و از دی اکسید منگنز به عنوان کاتد استفاده می شود.

اکسید جیوه

جیوه و روی فلزات اصلی باتری اکسید جیوه محسوب می شوند. موارد استفاده این نوع باتری ها در ساعت ها، ماشین حساب ها و سمعک ها است.

روی و هوا

باتری های روی هوا، نوعی از باتری های اولیه هستند که از طریق واکنش فلز روی با هوا و اکسیژن، جریان الکتریکی تولید می کنند.

اکسید نقره

اکسید نقره با نام نقره-روی هم شناخته می شود. در این نوع باتری اکسید نقره به عنوان کاتد و روی به عنوان آند کاربرد دارد.

باتری های ثانویه: باتری های ثانویه با نام باتری های قابل شارژ نیز شناخته می شوند. این نوع باتری ها قبل از استفاده باید شارژ شوند. فلز باتری شارژی عبارتند از:

NiCd

همانطور که از نامش پیدا است، این نوع باتری ها از دو بخش نیکل (Ni) و کادمیوم (Cd) ساخته می شوند.

اسید سرب

فلز باتری شارژی در این نوع باتری، سرب و اسید سولفوریک است که از قدیمی ترین نوع باتری ها برای استفاده در موتور خودرو ها محسوب می شود.

NiZn

در این باتری ها از نیکل و روی به عنوان مواد اصلی فلز باتری شارژی استفاده شده است. موارد استفاده این نوع باتری ها شامل موتورهای برقی، تجهیزات باغچه و … می باشد.

AgZn

این نوع باتری ها به علت استفاده از نقره به عنوان فلز اصلی در آنها، به شدت گران قیمت هستند.

لیتیوم یون

باتری لیتیم یون با نام باتری های لیتیومی نیز شناخته می شوند. در این نوع باتری ها از گرافیت و لیتیوم برای بار الکتریکی استفاده می شوند و بسیار گران قیمت هستند.

تکنولوژی ساخت باتری قلمی

باتری‌های AA (قلمی) در طیف وسیعی از ابزارها، از ساعت دیواری و کنترل از راه دور گرفته تا کنسول‌های بازی و دوربین‌ها استفاده می‌شوند. سال‌هاست که باتری‌های قلمی به عنوان تامین کننده انرژی طیف وسیعی از وسایل الکترونیکی بوده‌اند و اگرچه از نظر ظاهری به روز نشده‌اند، اما فناوری به کار رفته در آن‌ها دستخوش تغییراتی شده است. این باتری ها نوعی سلول سیلندر خشک هستند که در اندازه های مختلف ساخته و به فروش می رسند. باتری قلمی وارتا در دو مدل قابل شارژی و غیرقابل شارژ طراحی و تولید می‌شود. قدیمی‌ترین نوع باتری های غیرقابل شارژ که در دسته‌ی باتری خشک قرار می‌گیرد، باتری روی کربن است.
منبع: https://anaram.shop/blog/technology-making-different-batteries/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.